Halı Nasıl Yıkanır?

Halı Nasıl Yıkanır?

Halılarımız zaman içerisinde toz ve kir biriktirerek hem hijyen hem de görüntü açısından olumsuzluklar doğurabilir. Bu gibi durumların oluşmasını engellemek için mutlaka halıların belirli aralıklarla yıkanmasına özen gösterilmelidir. Bazen uygun bir alan bulunuyorsa evde bazen de uzman bir halı yıkama firmasından destek alınmalıdır.

Eski zamanlarda apartman dairelerinde yaşamak daha azınlıkta iken mahallelerde yıkanması en sevilen işti. Günümüzde ise sıklıkla halılar yıkamaya verilir ya da halı yıkama makineleri kullanılarak derinlemesine temizlik sağlanır.

Halı yıkama hakkında bazı püf noktaların bilinmesiyle etkili bir temizlik yapılabilmesi mümkündür. Halı yıkama firmalarına verilen halılar etkili ve derinlemesine temizlenirken halılarınızın da kullanım ömürleri uzar.

Evde Halı Nasıl Yıkanmalıdır?

Evde ya da başka yaşam alanlarında kullanılan halılar haftada en az bir kere süpürülürken yılda iki kere de yıkanması temizlenmesi açışından oldukça idealdir. Halılar öncelikle güzelce süpürülmelidir. Süpürülerek toz ve kirlerden arındırılmalıdır. Leke ya da gözle görülür kirler mevcut ise mutlaka nemli bir bezle ovalamadan silinmelidir.

Lekelere müdahale edebilmek için bulaşık deterjanı ve ılık su kullanılmalıdır. Ardından silme işleminin tamamlanmasıyla ılık suyla durulanması yeterli olur. Halı yıkama makinesi kullanılacak ise yıkamadan sonra su emme fonksiyonuyla fazla suyun alınması gerekir.

Halıların yıkama ve leke çıkarma işlemi bittikten sonra kuruması için direk güneş ışığından uzak havalanabileceği bir alana bırakmak gerekir. Kuruyan halılar güzelce kullanım alanlarına serilerek temiz ve hijyenik bir şekilde kullanılması mümkün olur.

Halı Yıkama Yerine Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Halıların yıkanması, silinmesi ve temizlenerek lekelerinden arındırılması için silme işlemi evlerde en sık kullanılan yöntemdir. Halıların silinebilmesi için temizlik şampuanları ve halı temizleme tozları kullanılır. Halı temizlemek için bu kimyasallar dışında doğal yöntemlerde kullanılarak halıların silinmesi sağlanabilir.

Halıların silinmesi için çok fazla su kullanılmadan gerek kimyasal gerek doğal ürünlerle, doğru bir bez seçimi yapılarak malzemelerin temin edilmesi gerekir. En son olarak silme işlemi tamamlanmasının ardından çok ıslak olmasa da kurumaya bırakılmalıdır. Temizleme için halı silinmesi ya da halı yıkama firmalarından profesyonel bir hizmet alınması faydalı olur.