Halı Yıkama Firmaları

Halı Yıkama Firmaları

Ev ve tüm yaşam alanlarımızda kullandığımız halılar zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak kirlenirler. Kirlenmeleri kötü bir görünüm sunmasının yanı sıra hijyen açısından da sağlıklı olmaz. Bu nedenle mutlaka bir halı yıkama firmasından destek alınması ya da imkânlar dahilinde evde kişilerin kendilerinin yıkaması faydalı olacaktır.

Halı yıkama firmaları profesyonel bir ekip ve işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için ekipmanlar yardımıyla halı yıkama işlemi yaparlar. Müşteri memnuniyetleri ön planda tutularak halıların toz, kir ve leke gibi olumsuzluklardan arındırılmasına yardımcı olurlar.

Halı Yıkama Aşamaları

Halı yıkama firmaları müşterilerinden aldığı halıların önce toz alma işleminden geçmesini sağlar. Tozları alınan halılar ön durulama ünitesine hazır hale gelerek ön durulaması yapılır. Öncelikle arka yüzeyleri sonrasında overlok, saçak ve kat kısımları ön durulama bölümüne girer.

Ön durulama işlemi tamamlanmasının ardından halının ön yüzü çevrilerek durulaması yapılır ve kimyasallarla yıkama işlemi derinlemesine başlar.

Manuel Halı Yıkama Sistemi

Halı yıkama firmalarında tüm halılar öncelikle manuel halı yıkama işlemine tabi tutulur. Halı üzerinde leke ve kir olmasına bağlı olarak işlem tekrarlaması yapılır. Bu işlem sonrasında otomatik makineye geçeceğinden mutlaka güzelce durulanması gerekli olup sonrasında otomatik yıkamaya geçilebilir.

Otomatik Halı Yıkama

Otomatik sistemle halı yıkama işlemleri manuel yıkama sonrasında ihtiyaç duyulan bir yöntemdir. Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken bant hızı ve fırça devrinin kontrol altında olmasıdır. Derinlemesine temizlik yapılabilmesi için otomatik halı yıkama büyük önem taşır. Makinenin içinden rulo halinde çıkan halı artık kurutmaya hazır olup yüksek devirde sıkma işlemi için makineye yerleştirilir.

Halı yıkama firmalarında yer alan kurutma odalarında 8-12 saat boyunca askı sistemi kullanılarak kuruması sağlanır. Kuruyan halılar son olarak paketleme ve toz alma bölümüne getirilerek tüm işlemleri tamamlanır, müşterilere teslim edilmek üzere araçlara yüklenir.

Halı yıkama firmalar bu bağlamda müşteri beklentilerini en üst seviyede karşılamalı ve halılarını diledikleri temizlikte müşterilerine teslim etmelidir. Halılarda leke ve başka bir sorun bulunuyor, bu çözüme kavuşturulamayan bir konu ise mutlaka müşteriye bilgisi verilmelidir.