Deri Koltuk Nasıl Temizlenir?
  • Halı Yıkama Bul
  • 21 Ocak 2021
  • 271

Deri Koltuk Nasıl Temizlenir?

Oldukça estetik bir duruşa ve şık bir görüntüye sahip olan bu koltuk çeşitlerini temizlemek, diğer koltuk çeşitlerini temizlemekten daha çok dikkat istemektedir. Deri koltuk temizliği yapılırken, dikkatli olunması ve derilere zarar vermeyen malzemelerin kullanılması gerekir. Deri koltukların temizliği çok fazla su kullanmayı gerektirmez. Temizlik yapıldıktan sonra koltuklarınızın kurutulmasına özen göstermeniz gerekir.

Deri koltuk temizleme çalışmaları yapılırken tuz ruhu, çamaşır suyu, aseton, bulaşık deterjanı ya da çamaşır deterjanının kullanılmaması gerekir. Bulaşık teli, fırça, bulaşık süngeri gibi sert yapıya sahip olan temizlik malzemeleride deri koltuğun yapısına zarar vereceği için kullanılması önerilmez.

Açık renklere sahip mikrofiber bezler size en iyi kullanımı sağlayacağı için kullanılmasını tavsiye ettiğimiz araçlardan birisidir. Deri koltuklarda oluşan lekelerin besle sürterek silinmemesi gerekir. Bu lekelerin koltuk içine kadar işlemesine sebep olur. Koltukların üzerine dökülmüş olan sıvı, üzerine bezlerin yumuşak bir biçimde bastırarak alınız. Sürtme yaparak silme işlemi yapmayın.

Temizlik işlemi sonrasında koltuklarınızın derisini vazelin yardımı ile yumuşatabilirsiniz. Deri koltuğunuz üzerindeki lekeleri Arap sabununa karıştırdığınız su sayesinde temizleyebilir ve daha sonra kuru bez yardımı ile kurulayabilirsiniz. Beyaz kalıp sabunlarda deri koltukların temizleme çalışmalarında sizlere oldukça yardımcı olabilir.

Mikrofiber bez ve beyaz sabun yardımı ile koltuğunuzu sildikten hemen sonra ıslak bez yardımı ile durulayıp kuru bir bez ile kurulamanız yeterlidir. Ayrıca su ve beyaz sirkeyi karıştırarak temiz bir bez ile deri koltuğunuzdaki lekeleri silebilirsiniz. Vazelin ve badem yağı karışımı ile deri koltuklarınızı ovalayabilirsiniz. Bu yöntem ile hem koltuklar temizlenmiş olur, hem de koltuklarınız aldığınız ilk gün gibi parlak bir görüntüye kavuşur.

Beyaz Suni Deri Koltuk Nasıl Silinir?

Beyaz suni deri koltukların duruş biçimleri oldukça şıktır. Göze güzel gözüken bu koltuk çeşitleri oldukça fazla tercih edilen bir koltuk türüdür. Dekorasyon bakımından bulundukları yere modernlik ve zenginlik katan beyaz deri koltukları tercih etmeyen insan sayısı oldukça azdır. Genel olarak ofis ortamlarında tercih edilen ve sunduğu konfor sayesinde ilk çıktığı günden insanların gözdesi olan bir koltuk çeşididir.

İnsanlara zor gibi görünen beyaz suni deri koltuğun temizliği belirli yöntemler kullanarak rahatlıkla yapılabilir. Beyaz rengin kir ve lekeleri çabuk çekecek bir yapıya sahip olmasından ötürü insanlara temizliği zor gelmektedir. Suni beyaz deri koltuklara yapılarından ötürü hassas bir biçimde davranmak gerekir. Çünkü deriye zarar verebilecek ürünlerin mevcut olması ve derilerin zarar görmesi ciddi problemlere yol açabilmektedir. Bu yüzden yapısına zarar vermeyecek temizlik ürünlerinin kullanılması gerekir.

Alkol bazlı ürünlerin kullanılması deriye zarar vermediği için tercih edilebilir. Lekeler konusunda oldukça etkili olan alkollü temizlik ürünleri bu koltuk modelinin temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerdir. Sizlerde temizlik konusunda alkol bazı ürünleri tercih ederek oluşması muhtemel olan sorunların önüne geçebilir ve temizliğinizi daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Beyaz suni deri koltukların temizliği, ürünün uzun ömürlü olmasından ötürü, evin hijyen durumlarından da büyük bir önem arz etmektedir. Evlerinizde evcil hayvan besliyorsanız, günlük bakım yapmak gibi zorunluluğunuz bulunmaktadır. Günlük olarak bu bakımların yapılması beyaz suni deri koltuk temizliği konusunda oldukça önem taşır.