Elde Halı Nasıl Yıkanır?
  • Halı Yıkama Bul
  • 21 Ocak 2021
  • 212

Elde Halı Nasıl Yıkanır?

Laminat, bambu, karo, vinil, ahşap ve taş gibi çok çeşitli ev tipi zemin kaplama ürünlerine rağmen halılar son derece popüler olmaya devam ediyor. Halınızın güzelliğini ve değerini korumak için düzenli aralıklarla temizletmeniz gerekir. Profesyonel bir yıkama, liflerin renk zenginliğini ve yumuşaklığını ortaya çıkaracak, halınızın ömrünü ve kalitesini korumaya yardımcı olacaktır. Yaya trafiğinin miktarına ve evcil hayvanlar, dökülmeler ve kirlenme gibi diğer faktörlere bağlı olarak, halılarınızı periyodik olarak yıkatmanız gerekir. Halınızı dilerseniz kendiniz yıkayabilir veya profesyonel bir hizmet alabilirsiniz. Halınızı elde yıkamak istiyorsanız, uygulama talimatlarından bahsedelim.

Sıcak Suyla Elde Halı Yıkama

Yaygın olarak buharlı halı temizleme olarak bilinen bu yöntem, halı yüzeyini arındırmak ve halıdaki kiri çözmek için yüksek basınçlı sıcak su ile yapılır. Bunun için kirli yüzeye temizlik maddesini uygulayın ve halıyı bir fırçayla köpürtün. Köpürtme işlemi sırasında sıcak su kullanın. Ardından durulama aşamasına geçin. İyice durulanan halıyı yuvarlak şekilde sarın ve suyunu akıtmasını bekleyin. Bir süre sonra halınızı uygun bir yere asın ve tamamen kurutun.

Halı Şampuanı ile Elde Halı Yıkama

Halı şampuanı kullanarak halılarınızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Uzun senelerden bu yana etkili bir temizlik malzemesi olarak bilinen halı şampuanı, halınızın derinlemesine temizlenmesine destek olur. Halı şampuanını halınıza uygulayın. Su ve mikrofiber bez ile ovma işlemi yapın. Halı şampuanı durulama gerektiriyorsa durulayın. Eğer kuru halı şampuanı kullandıysanız, halınızı durulamanıza gerek yoktur.

Doğal Malzemelerle Elde Halı Yıkama

Bir halıyı derinlemesine temizlemek için kullanılan kimyasallar ve temizlik ürünleri, bazı bileşenlere karşı hassasiyeti olanlar için doğru malzeme değildir. Sert kimyasallardan kaçınmak istiyorsanız, halıyı doğal ürünlerle temizleyebilirsiniz. Temizlikte sıklıkla kullanılan sirke, halı yıkama konusunda da en fazla tercih edilen doğal malzemelerden biridir. Aynı şekilde karbonat da halınızı yeterince temizlemenize yardımcı olabilir. Doğal malzemelerle evde halı yıkama yapmak için bir litre ılık suya yarım su bardağı sirke ekleyin. Bunu durulama suyu olarak kullanabilirsiniz. Karbonatı halıya serpiştirip, ılık suyla köpürtün. Ardından sirkeli suyla iyice arındırın. Son aşamada halınızı kurumaya bırakın.