Koltuk Nasıl Silinir?
  • Halı Yıkama Bul
  • 21 Ocak 2021
  • 65

Koltuk Nasıl Silinir?

Evlerimizin içinde kullanımı en yüksek olan eşyalardan biri koltuklardır. Genellikle yorgun olduğumuz günlerde istirahat ettiğimiz ve uzandığımız günün en keyifli vakitlerinde film ya da televizyon programları izlerken eş ve dostlarımız ile oturup güzel bir gün geçirmemize yardımcı olan materyallerden biri koltuklardır. Yoğun bir kullanıma sahip olan koltuklarımızın kirlenmesi ve lekelenmesi oldukça sık karşılaştığımız durumlardan biridir. Günümüzde özellikle ev hanımlarının en fazla temizlediği koltuklar nasıl silinir? Koltuk temizliği ne şekilde yapılır? Sizler için bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz. Koltuk temizleme işlemleri ile alakalı detaylı bilgileri bu yazımızda bulabileceksiniz.

Koltuklar herkesin evlerinde büyük öneme sahip olan mobilya gruplarıdır. Tasarımlarından, yumuşak olmalarına kadar birçok özelliğine dikkat edilmesi gereken koltuklarımız, evlerimizin içerisinde en fazla vakit geçirdiğimiz materyallerimizdir. Genellikle günün yorgunluğunu atmak için işten gelince hepimiz kendimizi koltukların üzerine bırakırız. Dinlenmek için ya da televizyon izlemek için bu koltuklarımızın temizliği oldukça önemlidir. Evin içerisinde uçuşan tozlar ve diğer durumlardan oluşan kirler bir şekilde koltukların arasına girerek koltukların kirlenmesine sebep olurlar. Özellikle açık renkli koltuk takımları bu tarz kirlenmelerden göze çarpmaktadır. Evlerimize gelen misafirlere karşı koltukların açık renkli ve kirli olması kötü bir görünüm oluşturur. Bununla birlikte dik açıdan güneş ışıklarına maruz kalan koltukların deri olanları normal bez ya da sünger koltuklardan daha hızlı bir biçimde yıpranabilmektedir.

Koltuklarımızın temizliğini yapmak sağlığımız açısından ve görüntü açısından oldukça önemli bir durumdur. Koltuk temizlikleri için profesyonel firmalardan yardım almak yerine evde kolay yollarla bu işlemler yapılabilir. Maddi konularda problem yaşamıyorsanız, koltuk temizleme konusunda profesyonel hizmet veren temizlik firmalarına müracaat etmeniz sizler için en doğru yollardan biridir. Halı temizleme işlemleri gibi koltuklarınızı da profesyonel hizmet alarak temizletebilirsiniz. Koltuklarınızın temizliği konusunda dışarıdan alacağınız hizmetlere güvenmiyorsanız ya da maddi açıdan dışarıdan almak istediğiniz hizmet pahalı geliyorsa, kendi imkânlarınız ile evde bu temizliği rahatlıkla yapabilirsiniz.

Koltuk temizleme işlemlerini yapmadan önce evlerinizdeki koltukların ana malzemelerini iyi tanımalı ve hangi malzemelerden üretildiğinin bilincinde olmanız gerekiyor. Eğer imkânlar dâhilinde ise sahip olduğunuz koltukların temizleme talimatlarını okumanızı öneriyoruz. Şayet bu süre içerisinde kullanmak istediğiniz yanlış kimyasal ya da deterjanlar koltuklarınızda geri dönüşü olmayan izler ve deformasyonlar oluşturabilir. Koltuk temizleme işlemlerini aşağıda sıraladığımız biçimde gerçekleştirebilirsiniz;

  • Bir kap içerisine ılık su doldurup beyaz sabun ya da Arap sabunu ekleyin,
  • Silme işlemleri için kullanmak istediğiniz bez çeşitlerini kabın içerisine bırakın,
  • Bunun arkasından temizleme işleminin olacağı koltuğun zarar görmeyeceği şekilde nazik bir biçimde temizleyin,
  • Silme işlemleri tamamlandıktan sonra durulama işlemlerini gerçekleştirin,
  • Durulama işlemlerini, bir kap içerisine az miktarda yumuşatıcı, soğuk su ekleyin ve bu işlemi hızlı bir biçimde gerçekleştirerek koltuklarınızın temizlenmiş bir kokuya sahip olmasını sağlayın.
  • Çıkarılabilen koltuk kılıflarını çamaşır makinesinde kolay bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz tüm silme ve temizleme işlemleri ile koltuk nasıl silinir sorusuna cevaben, aspirin ile koltuk temizliği rahatlıkla yapılabilmektedir. Birçok markette temizlik reyonlarında yer alan aspirin koltuk temizliği yapılırken oldukça etkili bir yapıya sahiptir. Bir kovanın içine aspirin koyup su ile doldurduktan sonra koltukları tam anlamıyla silebilir ve durulayabilirsiniz. Bu sayede koltuklarınızın üzerinde yapışan ve sizlere zorluk çıkaran kir, leke ve tozlardan kolay bir yöntem ile kurtulmuş olursunuz. Birçok farklı malzemeden üretilen koltuk çeşidi bulunmaktadır. Her koltuk çeşidinin bu yüzden temizlenme biçimi farklıdır. Koltuk temizleme işlemleri yaparken koltuklarınızın malzeme yapılarına dikkat ediniz.