Halı Yıkama Bul
Sararan Halı Nasıl Temizlenir?
  • Halı Yıkama Bul
  • 21 Ocak 2021
  • 167

Sararan Halı Nasıl Temizlenir?

Yıkadığınız ya da sildiğiniz halıların birçoğunda sararma durumu oluşabilir. İyi çıkmayan leke izleri gün geçtikçe sararmış bir görüntü yaratabilir. Özellikle yün yapıdaki halılara dökülen kahve ve çay gibi içecekler, sarı lekelere neden olabiliyor. Fakat panik yapmaya gerek yok, sararan halılarınızı çeşitli yöntemlerle siz de ilk günkü haline getirebilirsiniz. Peki sararan halı nasıl temizlenir? Devamı yazımızda…

Sararan Halılar İçin Temizleme Tüyoları

Silinmiş olan halıların en iyi şekilde temizlenebilmesi için, son derece efor sarf etmek ve saatler boyunca uğraşmak gerekebiliyor. Aslında önemli olan, doğru malzemeleri kullanmak oluyor. Halıda yer alan lekeleri çıkarmaya yönelik birçok deterjan var. Bu tür ürünler halınızı tamamen temizlemenizi sağlıyor. Yine de silme ve yıkama işlemlerine rağmen halınız hala sarı bir şekilde duruyorsa, başka pratik yöntemlerden yararlanmanız gerekiyor olabilir.

Sararan Halılar Evde Nasıl Temizlenir?

Sararan halıları ev ortamında temizlemek son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken şudur:

  • Bir yemek kaşığı kadar hidrojen peroksiti, bir bardak suyla karıştırın.
  • Solüsyon içerisine temiz bir mikrofiber bez daldırıp sararmış alanlara uygulayın.
  • Temiz ve ıslak olan ayrı bir bez ile beraber durulayın.

Beklediğiniz sonucu elde ettiyseniz, kurutma işleminin hız kazanması için halının alt bölümüne ve etrafına yükseklik oluşturacak eşyalar yerleştirin. Bu işlem, hava sirkülasyonu sağlayacağı için halınız daha kısa zamanda kuruyacaktır. İşte bu kadar kolay, halılarınız en az ilk günkü kadar temiz görünecek!

Halının Sararmaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Halıların sararmaması adına, temizlik sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Halı temizliği esnasında kimyasal türde deterjanlardan yararlanılabilir. Ancak bu tür doğal temizleyicileri her zaman halınızın yüzeyine uygun bir şekilde seçmelisiniz. Aksi takdirde halınızın yüzeyinde çeşitli türde aşınma sorunları meydana gelebilir.
  • Halınızı temizlerken asla aşırı sert davranmayın. Bu da halının çabuk eskimesine neden olan bir uygulamadır.
  • Halı temizliğine başlamadan evvel halının problemli olan her yerini ıslatın. Bu, kirlerin yumuşayarak çok daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
  • Ürün kullanma konusunda derinlemesine araştırma yapın. Direkt ilk gördüğünüz halı temizleme ürününü alıp kullanmamaya özen gösterin.