İngilizce Halı Ne Demek?
  • Halı Yıkama Bul
  • 27 Aralık 2021
  • 362

İngilizce Halı Ne Demek?

İngilizcede halı carpet olarak karşılık bulur. Aynı dilde carpet tanımlaması ise şöyledir; zemin kaplaması olarak kullanılan, ağır ve genellikle püsküllü bir kumaş. Carpet başka bir tanıma göre bir halıyı andıran yüzey ya da katman şeklinde de açıklanabilir.

İngilizcede Halı Kelimesi

İngilizce halı kelimesini açıklayan carpet, zemin kaplaması olarak kullanılan bir kumaş türünü ifade eder. Cümle içinde kullanımına örnek verecek olursak; ‘’We bought a new carpet for the bedroom’’ diyebiliriz. Bir diğer örnek ise şu olabilir; ‘’Which brand of carpet did you choose?’’

Tüm Dünyada Popüler Olan Halı Türleri

İngilizcede halı ne demek açıkladıktan sonra bütün dünyada popüler olan ve geçmişten günümüze sıklıkla kullanılan halı türlerinden söz edelim. Bunlar:

Dokuma Halı

Halı, dokuma kumaşa benzer bir materyal ile dokuma tezgahlarında üretilir. Kesilmiş ve ilmekli halı olarak adlandırılan, iki stili birleştiren yeni halı stilleri var. Dokuma halıda normalde birçok renkli iplik kullanılır. Üretim aşamasında, önceden belirlenmiş tasarımlarla birlikte karmaşık desenler tercih edilir. Bu halılar, imalat işleminin yavaş olmasından dolayı bir hayli maliyetlidir. Dokuma halı en çok Türkiye, Hindistan, Pakistan ve Arabistan’da ünlüdür. İngilizcesi ise woven carpet olarak geçer.

Düğümlü Halı

İngilizcesi knotted pile carpet olan bu halılar, en sık kullanılan halı modellerinden biridir. Doğu Asya ülkelerinde elle düğümlenen modeller de mevcuttur. Ülkemizde bazı üreticiler de bu halılardan tasarlar. Ayrıca Keşmir halısı da el dokumasıdır ve bu gruba girer. Ayrıca üretiminde hem yatay hem de dikey dokuma tezgahları kullanılır.

Düz Dokuma Halı

İngilizcede flatweave carpet olarak bilinen düz dokuma halılar, dikey ve yatay şekillerde dokunabilir. Bu halı çeşitleri arasında düz dokuma, kilim, soumak ve goblen yer alır. Venedik, Hollanda, damask gibi halı türleri de düz dokuma ile elde edilir.

Nakış Halı

İngilizcede embroidery carpet şeklinde tanınan ve yurtdışında da popüler olan bu halılar, tezgah üzerinde oluşturulmaz. Desenleri, bir kumaş tabana dikiş uygulanarak yapılır. Nakış halı tasarlanırken en çok çadır dikişi ve çapraz dikiş tercih edilir.