Halı Lekesi Nasıl Çıkar?
  • Halı Yıkama Bul
  • 24 Aralık 2021
  • 112

Halı Lekesi Nasıl Çıkar?

Sizlere bu yazımızda halıda oluşması muhtemel olan can sıkıcı halı lekelerini çıkarma konusunda fikirler sunacağız.

Halınızdaki lekeler için herhangi bir konuda panik yapmanıza gerek yoktur. Halı lekesi nasıl çıkar? Sizlere bu konu ile alakalı yararlı bilgi akışı sağlayacağız. Sizlere sunduğumuz kolay uygulanabilen temizlik tüyoları günlük olarak halı ile uğraşmak için harcadığınız zamanı minimum seviyelere indirecektir.

Halıdan Yağ Lekesi Çıkarma İşlemi Nasıl Yapılır? Hangi Yöntemler Kullanılır?

Lekelerin bikarbonat ile ötülmesini sağlayın, Böylelikle bikarbonat yapısından ötürü yağı halıdan bu maddeye karışacaktır. 15 dakikalık bekleme süresinden hemen sonra elektrikli süpürge ile halıyı temizleyin.

Halıdan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkarılır ve Hangi Yöntem Kullanılır?

Lekelerin tıraş köpüğü ile ovulma işlemlerini gerçekleştirin ve temiz nemli olan bir sünger yardımı ile iyi bir biçimde temizleyin. Durulama işlemini bitirdikten hemen sonra tekrar az miktar da su ekleyip lekeleri elektrikli süpürge yardımı ile güç uygulayıp çekin. Elinizde tıraş köpüğü yok ise saç spreyi kullanarak da bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Saç spreyini lekeye sıkarak temiz bir bez ile lekenin çıkması için ovalayın. Sonraki süreçte nemli bir havlu yardımı ile halınızı silin.

Kahve ve Çay Lekelerini Halıdan Nasıl Sökeriz?

Halınıza dökülen çay ve kahvelerin yayılmasını engelleyin ve fırçalama işlemi uygulamak gibi bir hataya düşmeyin. Bir yemek kaşığı bulaşık deterjanı, ve bir kaşık sirkeyi ılık su ile karıştırın. Temiz olan süngeri karışıma batırıp lekeye uygulayınız. Lekeler gidene kadar sünger ile temizleme işlemlerini gerçekleştiriniz.

Kan Lekesini Halıdan Nasıl Sökebilirim?

Halılarınıza bulaşan kan lekelerini öncelikle bir havlu yardımı ile temizleyiniz. Lekeleri karbonat ile iyice kaplayın ve soğuk su yardımı ile iyice yıkayınız. Hemen ardından bir havlu yardımıyla tekrar kurutmaya çalışın.

Çamur Lekesini Halıdan Nasıl Sökeriz?

Çamurları temizlemenin en etkili ve kolay yollarından biri kurumasını beklemek ve sonrasında elektrikli süpürge yardımı ile çekmektir. Hemen ardından lekeden eser kalmadığını göreceksiniz. Bir bardak çamaşır deterjanını karıştırıp lekenin üzerine dökün. Temiz bir havlu ile lekeyi ovalayın. Sonrasında elektrik süpürgesi ile kalan suyu çekip, havlu ile kurulayınız.

Gazlı İçecek ve Meyve Suyu Lekeleri Halıdan Nasıl Çıkarılır?

Halıya dökülmüş olan sıvıyı bir kağıt havlu yardımı ile olabildiğince kurutmaya çalışın, Lekenin yayılmasına izin vermeyin. Lekeleri yok etmenin en kolay yollarından biri su ile ıslatıp kurulama işlemidir. Herhangi bir sprey şişesi içerisine ılık su ekleyin ve lekeleri sprey ile nemlendirdikten hemen sonra kurulayın ve bu işlemi leke kayboluncaya kadar birkaç defa uygulayın.

Kurumuş Boya Lekeleri Halıdan Nasıl Çıkarılır?

Sıcak su ve çamaşır deterjanını karıştırıp hazırlayın ve kurumuş boya lekesinin olduğu bölgeye döküp 6 7 dakika kadar bekleyin ve kurumuş olan boyanın yumuşadığını göreceksiniz. Sonrasında boyayı keskin olmayan bir bıçak ya da spatula ile kazıyın ve leke çıkana kadar aynı işlemi tekrar tekrar uygulayın.

Çikolata Lekesi Halıdan Nasıl Çıkarılır?

Halıda oluşan çikolata lekesi üzerine soğuk su döküp, çamaşır deterjanıyla lekeyi bir havlu kullanıp hafif bir biçimde ovalayın. Sonrasında birkaç defa su ile lekeyi durulayın ve lekeden kurtulun.

Halıda Oluşan Mobilya İzleri Nasıl Yok Edilir?

Bu tarz çöküntü durumlarının üzerine bir buz küpü yerleştirin. Buzların erimesinden hemen sonra bir çatal ya da eski bir diş fırçası yardımıyla liflerin birbirinden ayrılmasını sağlamak için hassas bir biçimde fırçalama işlemi uygulayın. Böylelikle halınızın eski haline kavuştuğunu göreceksiniz.

Yemek Sosları ve Yemek Yağları Halıdan Nasıl Çıkarılır?

Bir yemek kaşığı deterjanı ve beyaz sirkeyi iki bardak su ile karıştırdıktan hemen sonra karışımı lekeye uygulayın, bir bez ile lekeyi ovarak temizleyin. Bu karışımı birkaç kez uyguladıktan sonra halınızın eski haline döndüğünü göreceksiniz.