Halı Hangi Deterjanla Silinir?
  • Halı Yıkama Bul
  • 27 Aralık 2021
  • 278

Halı Hangi Deterjanla Silinir?

Birçok kişi, halılarını tam olarak hangi deterjanla, nasıl silmesi gerektiğini soruyor. O halde bu soruyu en net şekilde yanıtlamış olalım: Halılarınızı asla bulaşık deterjanı ile silmeyin! Bu tür deterjanlar halınıza ciddi derecede zarar verebilir. Halınızın dokusunu bozabilir. Piyasada birçok güvenilir markanın halı deterjanı ve şampuanı bulunuyor. Siz de bu tarz ürünler satın alarak, halılarınızı en iyi şekilde temizleyebilirsiniz. Peki halı nasıl silinir? Halı silmenin püf noktaları nelerdir? Konuyla ilgili bütün detayları bu yazıda bir araya getirdik.

Halı Nasıl Silinir?

Evde halı temizliği yapmanın birçok detayı var. Bu detaylar asla gözünüzü korkutmasın. Her bir adımı takip ederek halınızı ilk günkü haline getirmeniz çok kolay! İşte o ayrıntılar…

İlk Olarak Halınızı Süpürün

Halı temizliğinin ilk ve en önemli adımı, halıyı enine boyuna bir güzel süpürmektir. Üzerinde yer alan kırıntılar, yiyecek kalıntıları ve tozları dikkatlice süpürmelisiniz. Evcil bir hayvanınız ya da ufak bir çocuğunuz varsa daha dikkatli olun, çünkü kırıntılar daha fazla olacaktır. İlk işlemi bu şekilde tamamladıktan sonra diğer adıma geçebilirsiniz.

Halının Rutin Temizliği İçin de Yapmanız Gerekenler Var

Lekeleri çıkardınız, kırıntılar da gitti. Genel temizlik vakti geldi bile! Bir kova suya arap sabunu ve sirke ilave ederek bir güzel karıştırın. Ardından silme işlemini daha kolay yapabileceğiniz bir mikro fiber bezi suya daldırın çıkarın, sıkın. Suyunu iyice alın. Bu bez ile halıyı silin. Islaklık kalmadan nemli bir şekilde sildikten sonra işlem tamamdır.

Halının Nemli Kalmamasını Sağlamalısınız, Aksi Halde Halınız Çürümeye Başlar

Birçok kişi, bu kurala dikkat etmediği için halılarında kötü bir koku oluşuyor ve halının tamamı ya da bir kısmı zamanla çürümeye başlıyor. Bu yüzden yapmanız gereken en önemli şeylerden biri halınızın kurumasını sağlamaktır. Büyük bir balkonunuz varsa halınızı balkon demirlerine muntazam bir biçimde asarak kurutun. 1 gün içerisinde kupkuru hale gelecektir. Tabii hava durumunu da takip etmeyi unutmamanız gerekiyor. Halınızı temiz hale getirmek işte bu kadar basit!